این شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان این مطلب افزود : برگزاری جشنواره بین المللی شعرفجر ، اگر بر پایه ارج نهادن به شعر و شاعری و بالطبع همراه با سعه صدر و صداقت وبی غرضی باشد ، می تواند تاثیر بسیاری برجریان های شعری بگذارد .
فهیمه غنی نژاد تصریح کرد : اگر این اتفاق بیفتد ، پیکره چند وجهی شعر ( به شکل قائم به خود و روشن ) در معرض نگاه و توجه قرار می گیرد و آن وجوه و ویژگی های شعری که سالم و توانمند هستند ( با تاکید بر اینکه می توانند بسیار متکثر ، متنوع ، نو و نویافته باشد ) خود را در دایره دید وداوری می نمایانند ، ضمن آنکه زوایای بیمار وبی رنگ در شعر ، تا حدودی مشخص می شوند و زمینه را برای آسیب شناسی این شاخه از ادب و هنر فراهم می آورند .
وی با تاکید بر اینکه بین المللی بودن جشنواره ، عرصه را وسیع تر می کند ، به ضرورت توجه جشنواره به همه شاعران کشور از هر سن و طیف و نحله اشاره کرد و یادآور شد : شخصا به هیچ گونه مرزبندی سنی و جنسیتی درشعر قائل نیستم و شعر را سوا و ورای این قبیل مسائل غیر شعری می دانم . به گمان من ، اینها از صدمات وارد به شعر ما ، و نیز مبتنی بر سوء استفاده هایی بالقوه هستند .
غنی نژاد در ادامه گفت : چه خوب می شد اگربه جای جوان بودن یا نبودن شاعر، تازگی و طراوت داشتن یا نداشتن شعر او دیده شود و به جای زن یا مرد بودن شاعر، چگونگی شعرش ، چرا که در جهان هنر و ادب ، نه " پیشکسوت بودن " موجب مباهات است و نه " جوان بودن " سبب تسامح ؛ نه " مذکر بودن " قدرت می آورد و نه " مونث بودن " برتری ، چرا که تاریخ هنر و ادبیات ، بر اساس تاریخ تولد شاعران و نیز جنسیت آنها قضاوت نمی کند .
وی همچنین پیشنهاد کرد که بخش ویژه ای به بررسی شعر دفاع مقدس در این جشنواره اختصاص یابد .
نظر شما